Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Parliament Square

Bezoek dit groene plein voor uitzicht op de Big Ben, de parlementsgebouwen en andere historische gebouwen die in één adem met Londen genoemd worden.

Rond het Parliament Square staan enkele van de beroemdste bezienswaardigheden van de stad, een groene plek vol standbeelden midden in de stad. Er vinden hier vaak demonstraties en protestacties plaats, waar tevens de politieke, juridische en godsdienstige machtshuizen van de stad te vinden zijn. Neem foto's van deze iconische gebouwen en denk na over de invloed die zij op elk aspect van Londen, en zelfs het leven in heel Groot-Brittannië hebben.

Luister elk uur naar de Big Ben aan de oostelijke kant van het plein. Kom 's avonds terug, als de wijzerplaten op deze klokkentoren verlicht worden. De beroemde klokkentoren staat aan het historische Palace of Westminster, de thuis van de twee parlementshuizen van het Verenigd Koninkrijk. Bewonder de spectaculaire loodrechte, neogotische architectuur van het gebouw vanaf het grasveld aan Parliament Square.

Slenter over het plein en waardeer de ruimte op zo'n centrale locatie. De buurt staat bekend om zijn verzameling van standbeelden van belangrijke leiders uit het verleden. Bestudeer bijvoorbeeld het bronzen standbeeld van de nationale held en premier tijdens de oorlog, Winston Churchill. Dit is slechts een voorbeeld van de in totaal 11 standbeelden op het plein. Andere bekendheden met een standbeeld hier zijn Mahatma Gandhi, Benjamin Disraeli, Abraham Lincoln en Nelson Mandela.

Achter de rij bomen, op de zuidwestelijke hoek van het plein, staat de Middlesex Guildhall, waar het Surpreme Court in gevestigd is. Bewonder de waterspuwers en andere sierlijke kenmerken die dit neogotische gebouw sieren. Aan de zuidkant van het plein staat de 15e-eeuwse St. Margaret’s Church. Bewonder de eenvoudige witte voorkant en toren.

Achter de kerk staat de Westminster Abbey. Sinds de bouw van deze kerk in de 10e eeuw hebben hier talloze belangrijke gebeurtenissen plaatsgevonden. Voorbeelden hiervan zijn de kroning van Willem de Veroveraar, de bruiloft van Prins William en Prinses Catherine, en de begrafenis van prinses Diana.

Het Parliament Square ligt in hartje Londen. Neem de metro (Underground) naar de halte Westminster voor een bezoek.


Parliament Square Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Parliament Square

Alle 15.165 accommodaties in de buurt van Parliament Square bekijken
Park Plaza Westminster Bridge London € 175
Park Plaza Westminster Bridge London

Park Plaza Westminster Bridge London

200 Westminster Bridge Road, Londen, Engeland
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit wellness hotel ligt in Centrum van Londen, vlak bij Southbank Centre Book Market en Florence Nightingale Museum. Ook St. Thomas' Hospital en Sea Life London Aquarium liggen binnen 5 minuten lopen. Waterloo Underground Station ligt op maar 4 minuten lopen en naar Lambeth North Underground Station is het 6 minuten lopen.

  The Strand Palace Hotel € 166
  The Strand Palace Hotel

  The Strand Palace Hotel

  372 The Strand, Londen, Engeland
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 15 minuten lopen van Covent Garden Market, Piccadilly Circus en London Dungeon. Ook Big Ben en Buckingham Palace liggen binnen 2 km afstand. Charing Cross Underground Station ligt op 5 minuten lopen en naar Covent Garden Underground Station is het 5 minuten lopen.

   Park Plaza London Waterloo € 150
   Park Plaza London Waterloo

   Park Plaza London Waterloo

   6 Hercules Road, Londen, Engeland
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit wellness hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 10 minuten lopen Florence Nightingale Museum, Imperial oorlogsmuseum en The Vaults. Ook Southbank Centre Book Market en Lambeth Palace liggen binnen 10 minuten lopen. Lambeth North Underground Station ligt op 6 minuten lopen en naar Waterloo Underground Station is het 11 minuten lopen.

    Marlin Waterloo € 141
    Marlin Waterloo

    Marlin Waterloo

    111 Westminster Bridge Road, Londen, Engeland
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 10 minuten lopen van Imperial oorlogsmuseum, Westminster Bridge en Sea Life London Aquarium. Ook Coca-Cola London Eye en Big Ben liggen binnen 15 minuten lopen. Lambeth North Underground Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar Waterloo Underground Station is het 8 minuten lopen.

     Park Plaza County Hall London € 141
     Park Plaza County Hall London

     Park Plaza County Hall London

     1 Addington Street, Londen, Engeland
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit wellness hotel ligt in Centrum van Londen, vlak bij Southbank Centre Book Market en Florence Nightingale Museum. Ook Jubilee Gardens en The Vaults liggen binnen 5 minuten lopen. Waterloo Underground Station en Lambeth North Underground Station liggen op 5 minuten lopen.

      Park Plaza London Riverbank € 129
      Park Plaza London Riverbank

      Park Plaza London Riverbank

      18 Albert Embankment, Londen, Engeland
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 15 minuten lopen van Tate Britain, The Oval en Houses of Parliament. Ook Sea Life London Aquarium en Parliament Square liggen binnen 2 km afstand. Station Vauxhall ligt op 8 minuten lopen en naar Lambeth North Underground Station is het 16 minuten lopen.

       Assembly Hotel London € 107
       Assembly Hotel London

       Assembly Hotel London

       27 - 31 Charing Cross Road, Londen, Engeland
         
        3.5 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 2 km afstand van Brits museum, Coca-Cola London Eye en Big Ben. Ook Buckingham Palace en Hyde Park liggen binnen 2 km afstand. Leicester Square Underground Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar Charing Cross Underground Station is het 4 minuten lopen.

        St. James' Court, A Taj Hotel, London € 216
        St. James' Court, A Taj Hotel, London

        St. James' Court, A Taj Hotel, London

        54 Buckingham Gate, Londen, Engeland
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit wellness hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 10 minuten lopen van Buckingham Palace, Victoria Palace Theatre en Apollo Victoria Theatre. Ook St. James Park en Westminster Abbey liggen binnen 10 minuten lopen. St. James's Park Underground Station ligt op maar 3 minuten lopen en naar Victoria Underground Station is het 7 minuten lopen.