Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Parliament Square

Bezoek dit groene plein voor uitzicht op de Big Ben, de parlementsgebouwen en andere historische gebouwen die in één adem met Londen genoemd worden.

Rond het Parliament Square staan enkele van de beroemdste bezienswaardigheden van de stad, een groene plek vol standbeelden midden in de stad. Er vinden hier vaak demonstraties en protestacties plaats, waar tevens de politieke, juridische en godsdienstige machtshuizen van de stad te vinden zijn. Neem foto's van deze iconische gebouwen en denk na over de invloed die zij op elk aspect van Londen, en zelfs het leven in heel Groot-Brittannië hebben.

Luister elk uur naar de Big Ben aan de oostelijke kant van het plein. Kom 's avonds terug, als de wijzerplaten op deze klokkentoren verlicht worden. De beroemde klokkentoren staat aan het historische Palace of Westminster, de thuis van de twee parlementshuizen van het Verenigd Koninkrijk. Bewonder de spectaculaire loodrechte, neogotische architectuur van het gebouw vanaf het grasveld aan Parliament Square.

Slenter over het plein en waardeer de ruimte op zo'n centrale locatie. De buurt staat bekend om zijn verzameling van standbeelden van belangrijke leiders uit het verleden. Bestudeer bijvoorbeeld het bronzen standbeeld van de nationale held en premier tijdens de oorlog, Winston Churchill. Dit is slechts een voorbeeld van de in totaal 11 standbeelden op het plein. Andere bekendheden met een standbeeld hier zijn Mahatma Gandhi, Benjamin Disraeli, Abraham Lincoln en Nelson Mandela.

Achter de rij bomen, op de zuidwestelijke hoek van het plein, staat de Middlesex Guildhall, waar het Surpreme Court in gevestigd is. Bewonder de waterspuwers en andere sierlijke kenmerken die dit neogotische gebouw sieren. Aan de zuidkant van het plein staat de 15e-eeuwse St. Margaret’s Church. Bewonder de eenvoudige witte voorkant en toren.

Achter de kerk staat de Westminster Abbey. Sinds de bouw van deze kerk in de 10e eeuw hebben hier talloze belangrijke gebeurtenissen plaatsgevonden. Voorbeelden hiervan zijn de kroning van Willem de Veroveraar, de bruiloft van Prins William en Prinses Catherine, en de begrafenis van prinses Diana.

Het Parliament Square ligt in hartje Londen. Neem de metro (Underground) naar de halte Westminster voor een bezoek.


Gids voor Parliament Square


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 7.640 accommodaties in de buurt van Parliament Square bekijken
Park Plaza Westminster Bridge London € 132
Park Plaza Westminster Bridge London

Park Plaza Westminster Bridge London

200 Westminster Bridge Road, London
   
  4,4
  / 5, op basis van 10.626 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Dit wellness hotel ligt in Centrum van Londen, vlak bij Southbank Centre Book Market en Florence Nightingale Museum. Ook St. Thomas' Hospital en Sea Life London Aquarium liggen binnen 5 minuten lopen. Waterloo Underground Station ligt op maar 4 minuten lopen en naar Westminster Underground Station is het 6 minuten lopen.

  The Strand Palace Hotel € 101
  The Strand Palace Hotel

  The Strand Palace Hotel

  372 The Strand, London
    
   4,0
   / 5, op basis van 9.725 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 15 minuten lopen van Covent Garden Market en Piccadilly Circus. Ook London Dungeon en Big Ben liggen binnen 2 km afstand. Charing Cross Underground Station ligt op 5 minuten lopen en naar Covent Garden Underground Station is het 6 minuten lopen.

   Park Plaza County Hall London € 117
   Park Plaza County Hall London

   Park Plaza County Hall London

   1 Addington Street, London
     
    4,3
    / 5, op basis van 4.305 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Dit wellness hotel ligt in Centrum van Londen, vlak bij Southbank Centre Book Market en Florence Nightingale Museum. Ook The Vaults en Jubilee Gardens liggen binnen 5 minuten lopen. Lambeth North Underground Station en Waterloo Underground Station liggen op 5 minuten lopen.

    Marlin Waterloo € 95
    Marlin Waterloo

    Marlin Waterloo

    111 Westminster Bridge Road, London
      
     4,4
     / 5, op basis van 954 beoordelingen
     4.0 van 5.0

     Dit aparthotel ligt in Centrum van Londen, binnen 10 minuten lopen van Imperial oorlogsmuseum, Coca-Cola London Eye en Sea Life London Aquarium. Ook London Dungeon en Big Ben liggen binnen 15 minuten lopen. Lambeth North Underground Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar Waterloo Underground Station is het 9 minuten lopen.

     Park Plaza London Waterloo € 95
     Park Plaza London Waterloo

     Park Plaza London Waterloo

     6 Hercules Road, London
       
      4,4
      / 5, op basis van 2.019 beoordelingen
      4.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 10 minuten lopen van The Vaults, Imperial oorlogsmuseum en Florence Nightingale Museum. Ook Old Vic en Southbank Centre Book Market liggen binnen 10 minuten lopen. Lambeth North Underground Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar London Waterloo Station is het 9 minuten lopen.

      The Grosvenor Hotel € 132
      The Grosvenor Hotel

      The Grosvenor Hotel

      101 Buckingham Palace Road, London
        
       4,2
       / 5, op basis van 2.211 beoordelingen
       4.0 van 5.0

       Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 15 minuten lopen van Victoria Palace Theatre en Buckingham Palace. Ook Big Ben en St. James Park liggen binnen 2 km afstand. Victoria Underground Station en London Victoria Rail Station liggen op 2 minuten lopen.

       St. James' Court, A Taj Hotel, London € 158
       St. James' Court, A Taj Hotel, London

       St. James' Court, A Taj Hotel, London

       54 Buckingham Gate, London
         
        4,4
        / 5, op basis van 2.286 beoordelingen
        4.0 van 5.0

        Dit wellness hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 10 minuten lopen van Broadway, Buckingham Palace en Victoria Palace Theatre. Ook Big Ben en St. James Park liggen binnen 15 minuten lopen. St. James's Park Underground Station ligt op maar 3 minuten lopen en naar Victoria Underground Station is het 8 minuten lopen.

        Mondrian London € 116
        Mondrian London

        Mondrian London

        20 Upper Ground, London
          
         4,6
         / 5, op basis van 1.603 beoordelingen
         5.0 van 5.0

         Dit luxe hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 10 minuten lopen van Koninklijk nationaal theater, Tate Modern en Southbank Centre. Ook London Dungeon en St. Paul's Cathedral liggen binnen 15 minuten lopen. Southwark Underground Station ligt op 8 minuten lopen en naar Blackfriars Underground Station is het 9 minuten lopen.