Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Parliament Square

Bezoek dit groene plein voor uitzicht op de Big Ben, de parlementsgebouwen en andere historische gebouwen die in één adem met Londen genoemd worden.

Rond het Parliament Square staan enkele van de beroemdste bezienswaardigheden van de stad, een groene plek vol standbeelden midden in de stad. Er vinden hier vaak demonstraties en protestacties plaats, waar tevens de politieke, juridische en godsdienstige machtshuizen van de stad te vinden zijn. Neem foto's van deze iconische gebouwen en denk na over de invloed die zij op elk aspect van Londen, en zelfs het leven in heel Groot-Brittannië hebben.

Luister elk uur naar de Big Ben aan de oostelijke kant van het plein. Kom 's avonds terug, als de wijzerplaten op deze klokkentoren verlicht worden. De beroemde klokkentoren staat aan het historische Palace of Westminster, de thuis van de twee parlementshuizen van het Verenigd Koninkrijk. Bewonder de spectaculaire loodrechte, neogotische architectuur van het gebouw vanaf het grasveld aan Parliament Square.

Slenter over het plein en waardeer de ruimte op zo'n centrale locatie. De buurt staat bekend om zijn verzameling van standbeelden van belangrijke leiders uit het verleden. Bestudeer bijvoorbeeld het bronzen standbeeld van de nationale held en premier tijdens de oorlog, Winston Churchill. Dit is slechts een voorbeeld van de in totaal 11 standbeelden op het plein. Andere bekendheden met een standbeeld hier zijn Mahatma Gandhi, Benjamin Disraeli, Abraham Lincoln en Nelson Mandela.

Achter de rij bomen, op de zuidwestelijke hoek van het plein, staat de Middlesex Guildhall, waar het Surpreme Court in gevestigd is. Bewonder de waterspuwers en andere sierlijke kenmerken die dit neogotische gebouw sieren. Aan de zuidkant van het plein staat de 15e-eeuwse St. Margaret’s Church. Bewonder de eenvoudige witte voorkant en toren.

Achter de kerk staat de Westminster Abbey. Sinds de bouw van deze kerk in de 10e eeuw hebben hier talloze belangrijke gebeurtenissen plaatsgevonden. Voorbeelden hiervan zijn de kroning van Willem de Veroveraar, de bruiloft van Prins William en Prinses Catherine, en de begrafenis van prinses Diana.

Het Parliament Square ligt in hartje Londen. Neem de metro (Underground) naar de halte Westminster voor een bezoek.


Parliament Square Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Parliament Square

Alle 17.270 accommodaties in de buurt van Parliament Square bekijken
Park Plaza Westminster Bridge London € 156
Park Plaza Westminster Bridge London

Park Plaza Westminster Bridge London

200 Westminster Bridge Road, Londen, Engeland
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit wellness hotel ligt in Centrum van Londen, vlak bij Southbank Centre Book Market en Florence Nightingale Museum. Ook St. Thomas' Hospital en Sea Life London Aquarium liggen binnen 5 minuten lopen. Waterloo Underground Station ligt op maar 4 minuten lopen en naar Lambeth North Underground Station is het 6 minuten lopen.

  The Trafalgar St. James London, Curio Collection by Hilton € 250
  The Trafalgar St. James London, Curio Collection by Hilton

  The Trafalgar St. James London, Curio Collection by Hilton

  2 Spring Gardens, Trafalgar Square, Londen, Engeland
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit luxe hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 15 minuten lopen van Trafalgar Square, London Eye en Buckingham Palace. Ook Big Ben en Brits museum liggen binnen 2 km afstand. Charing Cross Underground Station en London Charing Cross Station liggen op 5 minuten lopen.

   ME London € 249
   ME London

   ME London

   336-337 The Strand, Londen, Engeland
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel ligt in Centrum van Londen, vlak bij Lyceum Theatre, The Strand en Aldwych Theatre. Ook Covent Garden Market en Royal Opera House liggen binnen 5 minuten lopen. Temple Underground Station ligt op 5 minuten lopen en naar Covent Garden Underground Station is het 7 minuten lopen.

    The Grand at Trafalgar Square € 93
    The Grand at Trafalgar Square

    The Grand at Trafalgar Square

    8 Northumberland Avenue, Londen, Engeland
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Centrum van Londen, vlak bij Charing Cross en The Strand. Ook Trafalgar Square en National Gallery (museum) liggen binnen 5 minuten lopen. Charing Cross Underground Station en Station Embankment liggen op 5 minuten lopen.

     The Beverley Hotel € 85
     The Beverley Hotel

     The Beverley Hotel

     13 Belgrave Road, Londen, Engeland
       
      3.5 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 10 minuten lopen van Apollo Victoria Theatre en Victoria Palace Theatre. Ook Buckingham Palace en Westminster Abbey liggen binnen 2 km afstand. Victoria Underground Station ligt op 7 minuten lopen en naar Pimlico Underground Station is het 9 minuten lopen.

      Point A Hotel - Westminster, London € 61
      Point A Hotel - Westminster, London

      Point A Hotel - Westminster, London

      118 - 120 Westminster Bridge Road, Londen, Engeland
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 10 minuten lopen van Imperial oorlogsmuseum, Sea Life London Aquarium en London Eye. Ook Big Ben en Houses of Parliament liggen binnen 15 minuten lopen. Lambeth North Underground Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar Waterloo Underground Station is het 9 minuten lopen.

       The Rubens At The Palace € 236
       The Rubens At The Palace

       The Rubens At The Palace

       39 Buckingham Palace Road, Londen, Engeland
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 5 minuten lopen van Victoria Palace Theatre en Apollo Victoria Theatre. Ook Buckingham Palace en St. James Park liggen binnen 15 minuten lopen. Victoria Underground Station en London Victoria Rail Station liggen op 5 minuten lopen.

        Great Scotland Yard Hotel - the Unbound Collection by Hyatt € 313
        Great Scotland Yard Hotel - the Unbound Collection by Hyatt

        Great Scotland Yard Hotel - the Unbound Collection by Hyatt

        3-5, Great Scotland Yard, Londen, Engeland
          
         4.5 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in Centrum van Londen, vlak bij Charing Cross en The Strand. Ook National Gallery (museum) en Trafalgar Square liggen binnen 10 minuten lopen. Charing Cross Underground Station en Station Embankment liggen op 5 minuten lopen.