Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Southbank Centre

Begeef je in een ongeëvenaarde wereld van culturele bezienswaardigheden in een van de grootste kunstcentra van de wereld, gevestigd op de oevers van de Theems.

Het Southbank Centre is gelegen op de levendige zuidoever van de rivier de Theems en is een van de belangrijkste kunstcentra van Europa. Naar eigen zeggen is het centrum, dat bestaat uit drie enorme gebouwen, uniek in de wereld en het enige in zijn soort. Naast diverse andere belangwekkende expositieruimtes huisvest het complex de grote Hayward Gallery, de Royal Festival Hall en de Queen Elizabeth Hall. Jaarlijks vinden hier duizenden optredens plaats, uiteenlopend van theatervoorstellingen en muziekuitvoeringen tot aan literaire lezingen. Gedurende het jaar worden er ook diverse tijdelijke kunstexposities georganiseerd.

Bezoek een van de vele optredens in de grote zalen, of kom genieten van livemuziek of dansvoorstellingen. Sommige activiteiten kunnen gratis worden bijgewoond en bij evenementen waar wel entree wordt gevraagd, gelden vaak speciale kortingen voor kinderen. Ook worden er vaak evenementen speciaal voor kinderen georganiseerd, waaronder junior comedy clubs, zangwedstrijden en goochelshows.

In de Hayward Gallery kun je het hele jaar diverse exposities van opkomende kunstenaars komen bekijken. Bewonder ook de bijzondere collectie kinderboeken in de Saison Poetry Library.

Elke vrijdag tot en met zondag vindt de Real Food Market plaats, een speciale markt waar allerlei bijzondere, vers geteelde producten verkrijgbaar zijn. Daarnaast zijn er rond het centrum talloze restaurants en bars voorhanden, waar je ook terecht kunt voor een hapje en een drankje.

Het complex dateert uit de jaren 50. Het werd gebouwd in het kader van het toenmalige Festival of Britain. Dat evenement werd georganiseerd om te tonen hoe het land zich herstelde na de Tweede Wereldoorlog. De enige zaal die nog over is uit de tijd van het oorspronkelijke festival, is de Royal Festival Hall. Vandaag de dag trekt het centrum zo'n 22 miljoen bezoekers per jaar. De zalen en expositieruimtes gaan elke dag 's morgens open en sluiten pas laat in de avond.

Het Southbank Centre staat midden in het gebied op de zuidelijke oever van de rivier de Theems. Neem de metro tot het station Embankment en steek vervolgens de Hungerford Bridge over. Het complex ligt op 5 minuten lopen van Waterloo Station. In de omgeving bevinden zich verschillende andere bezienswaardigheden, waaronder het London Eye en het Sea Life London Aquarium.


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Southbank Centre

Alle 11.772 accommodaties in de buurt van Southbank Centre bekijken
Park Plaza Westminster Bridge London € 198
Park Plaza Westminster Bridge London

Park Plaza Westminster Bridge London

200 Westminster Bridge Road, Londen, Engeland
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit wellness hotel ligt in Centrum van Londen, vlak bij Southbank Centre Book Market en Florence Nightingale Museum. Ook St. Thomas' Hospital en Sea Life London Aquarium liggen binnen 5 minuten lopen. Waterloo Underground Station ligt op maar 4 minuten lopen en naar Lambeth North Underground Station is het 6 minuten lopen.

  The Strand Palace Hotel € 167
  The Strand Palace Hotel

  The Strand Palace Hotel

  372 The Strand, Londen, Engeland
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 15 minuten lopen van Covent Garden Market, Piccadilly Circus en London Dungeon. Ook Big Ben en Buckingham Palace liggen binnen 2 km afstand. Charing Cross Underground Station ligt op 5 minuten lopen en naar Covent Garden Underground Station is het 5 minuten lopen.

   The Tower Hotel € 114
   The Tower Hotel

   The Tower Hotel

   St Katharine's Way, Londen, Engeland
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 10 minuten lopen van Tower Bridge, Tower of Londen en Museumschip HMS Belfast. Station Tower Gateway ligt op 6 minuten lopen en naar Station Tower Hill is het 7 minuten lopen.

    Marlin Waterloo € 139
    Marlin Waterloo

    Marlin Waterloo

    111 Westminster Bridge Road, Londen, Engeland
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit aparthotel ligt in Centrum van Londen, binnen 10 minuten lopen van Imperial oorlogsmuseum, Westminster Bridge en Sea Life London Aquarium. Ook Coca-Cola London Eye en Big Ben liggen binnen 15 minuten lopen. Lambeth North Underground Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar Waterloo Underground Station is het 8 minuten lopen.

     Park Plaza London Waterloo € 142
     Park Plaza London Waterloo

     Park Plaza London Waterloo

     6 Hercules Road, Londen, Engeland
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 10 minuten lopen van Florence Nightingale Museum, Imperial oorlogsmuseum en The Vaults. Ook Southbank Centre Book Market en Lambeth Palace liggen binnen 10 minuten lopen. Lambeth North Underground Station ligt op 6 minuten lopen en naar Waterloo Underground Station is het 11 minuten lopen.

      Sea Containers London € 206
      Sea Containers London

      Sea Containers London

      20 Upper Ground, Londen, Engeland
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 15 minuten lopen van Tate Modern en Coca-Cola London Eye. Ook The Shard en Big Ben liggen binnen 2 km afstand. Southwark Underground Station ligt op 8 minuten lopen en naar Blackfriars Underground Station is het 8 minuten lopen.

       Park Plaza County Hall London € 177
       Park Plaza County Hall London

       Park Plaza County Hall London

       1 Addington Street, Londen, Engeland
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit wellness hotel ligt in Centrum van Londen, vlak bij Southbank Centre Book Market en Florence Nightingale Museum. Ook The Vaults en Jubilee Gardens liggen binnen 5 minuten lopen. Lambeth North Underground Station en Waterloo Underground Station liggen op 5 minuten lopen.

        Leonardo Royal London St Paul’s € 147
        Leonardo Royal London St Paul’s

        Leonardo Royal London St Paul’s

        10 Godliman Street, Londen, Engeland
          
         5.0 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 2 km afstand van St. Paul's Cathedral en Tower of Londen. Ook Coca-Cola London Eye en Tower Bridge liggen binnen 3 km afstand. Blackfriars Underground Station en St. Paul's Underground Station liggen op 5 minuten lopen.