Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Spaanse Trappen

De Spaanse Trappen, monumentale trappen met een monumentaal verleden, vormen letterlijk en figuurlijk het middelpunt van Rome.

Overal ter wereld zijn beroemde trappen, zoals de Potjomkintrappen in Odessa (Oekraïne) of de Escadaria Selarón in Rio de Janeiro (Brazilië), maar er zijn maar weinig zo romantisch als de Spaanse Trappen in Rome.

Vergeleken met de oudste toeristische trekpleisters van Rome zijn de Spaanse Trappen redelijk jong. Toch zijn ze ook al enkele eeuwen oud. Ze danken hun naam aan de Spaanse ambassade, die zich ooit hier bevond.

In 1717 ontwierp de architect Francesco de Sanctis samen met Alessandro Specchi een trap van 138 treden waarmee de Trinità dei Monti-kerk beter te bereiken zou zijn. Ze ontwierpen een trap met bogen, rechte lijnen, uitzichtpunten en terrassen, die naadloos aansloot op de architectuur van het plein waaraan de ambassade was gevestigd.

Sindsdien heeft de trap altijd een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Rome. In de achttiende en negentiende eeuw waren de Spaanse Trappen een ontmoetingsplek voor plaatselijke kunstenaars, schrijvers, dandy's en zigeuners. In de twintigste eeuw vormden ze het decor in verschillende films, zoals Ladri di biciclette (1948), Roman Holiday (1953) en The Talented Mr. Ripley (1999).

Vroeger kwamen mensen graag naar de Spaanse Trappen voor een picknick of om een ijsje te eten. Dat mag inmiddels niet meer, maar nog steeds zijn de trappen een van de belangrijkste ontmoetingsplaatsen van de stad. Toeristen en inwoners van Rome komen ernaartoe om te ontspannen, bij te praten en van de schoonheid van de stad te genieten.

Boven aan de trappen ligt het 17e-eeuwse Piazza di Spagna, met de spectaculaire 16e-eeuwse kerk en een van de meesterwerken van Bernini: de Fontana della Barcaccia. Neem met je vrienden plaats op een van de treden, geniet van de zonsondergang en zie hoe het Italiaanse landschap een Spaans tintje krijgt.

De Spaanse Trappen liggen in het centrum van Rome. Het metrostation Spagna (lijn A, de rode lijn) ligt direct naast de trappen. De straatjes in het gebied zijn te smal voor bussen, maar diverse stadslijnen stoppen op het Piazza del Popolo, op slechts 10 minuten lopen.


Gids voor Spaanse Trappen


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 6.583 accommodaties in de buurt van Spaanse Trappen bekijken
Hotel Quirinale € 65
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome
   
  4,2
  / 5, op basis van 3.039 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome bevindt zich in Repubblica, vlak bij Via Nazionale en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Colosseum en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Barberini is het 8 minuten lopen.

  Hotel Artemide € 123
  Hotel Artemide

  Hotel Artemide

  Via Nazionale 22, Rome
    
   4,8
   / 5, op basis van 2.234 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit wellness hotel ligt in Repubblica, binnen 5 minuten lopen van Trevifontein en Colosseum. Ook Spaanse Trappen en Villa Borghese liggen binnen 15 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Barberini is het 8 minuten lopen.

   iQ Hotel Roma € 68
   iQ Hotel Roma

   iQ Hotel Roma

   Via Firenze, 8, Rome
     
    4,7
    / 5, op basis van 3.335 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Dit hotel ligt in Repubblica, vlak bij Via Nazionale en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Colosseum en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Barberini is het 9 minuten lopen.

    Hotel Majestic – The Leading Hotels of the World € 193
    Hotel Majestic – The Leading Hotels of the World

    Hotel Majestic – The Leading Hotels of the World

    Via Vittorio Veneto 50, Rome
      
     4,5
     / 5, op basis van 1.020 beoordelingen
     5.0 van 5.0

     Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome ligt in de historische wijk, binnen 5 minuten lopen van Via Veneto, Spaanse Trappen en Trevifontein. Ook Villa Borghese en Teatro dell'Opera di Roma liggen binnen 15 minuten lopen. Station Barberini ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Spagna is het 9 minuten lopen.

     The Code Hotel € 75
     The Code Hotel

     The Code Hotel

     79 Via Sistina, Rome
       
      4,4
      / 5, op basis van 39 beoordelingen
      4.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in Stadscentrum van Rome, binnen 5 minuten lopen van Spaanse Trappen en Trevifontein. Ook Piazza del Popolo en Villa Borghese liggen binnen 15 minuten lopen. Station Spagna ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Barberini is het 5 minuten lopen.

      UNAHOTELS Decò Roma € 116
      UNAHOTELS Decò Roma

      UNAHOTELS Decò Roma

      Via Giovanni Amendola, 57, Rome
        
       4,4
       / 5, op basis van 2.218 beoordelingen
       4.0 van 5.0

       Dit hotel ligt in Stadscentrum van Rome, binnen 10 minuten lopen van Via Nazionale, Colosseum en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Trevifontein en Basilica di Santa Maria Maggiore liggen binnen 15 minuten lopen. Station Rome Termini ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Laziali is het 8 minuten lopen.

       Hotel Condotti € 52
       Hotel Condotti

       Hotel Condotti

       Via Mario Dè Fiori 37, Rome
         
        4,2
        / 5, op basis van 932 beoordelingen
        3.0 van 5.0

        Deze accommodaties bevinden zich op verschillende plekken in Rome.

        Hotel 87 Eighty-Seven € 75
        Hotel 87 Eighty-Seven

        Hotel 87 Eighty-Seven

        Via del Tritone 87, Rome
          
         4,2
         / 5, op basis van 382 beoordelingen
         4.0 van 5.0

         Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome ligt in de historische wijk, vlak bij Piazza Barberini, Trevifontein en Spaanse Trappen. Ook Colosseum en Villa Borghese liggen binnen 15 minuten lopen. Station Barberini ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Spagna is het 7 minuten lopen.