Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Via del Babuino

Dankzij de talloze designerboetieks en antiekwinkels staat deze straat bekend als een van de beste winkelgebieden in het historisch centrum van Rome.

Loop over de Via del Babuino, een beroemde straat tussen het Piazza del Popolo en de Spaanse Trappen. Hier vind je allerlei luxeartikelen, zoals sieraden, modekleding, schoenen en accessoires. Ga mee met een rondleiding langs de beroemdste bezienswaardigheden van Rome, zoals de Trevifontein en het Pantheon.

Breng een bezoek aan een van de meest aantrekkelijke winkelgebieden van Rome en wandel rond tussen enkele van de bekendste bezienswaardigheden in de stad. Bekijk een eeuwenoud standbeeld van een liggende Silenus, midden in de Via del Babuino. Bijzonder genoeg wordt dit beeld door de lokale inwoners beschouwd als een meesterwerk of juist een doorn in het oog.

Het Piazza del Popolo, een van de bekendste pleinen in Rome, ligt aan het ene uiteinde van de Via del Babuino. Dit grote stadsplein is van oudsher een ontmoetingsplaats. Bekijk de eeuwenoude obelisk uit Heliopolis, een stad in het oude Egypte. Dit monument dateert uit de 13e eeuw v.Chr. De Fontana del Nettuno, oftewel de Neptunusfontein, zie je al van veraf glinsteren aan de westkant van het plein.

Loop verder naar de 18e-eeuwse Spaanse Trappen aan de zuidkant van de straat. Francesco De Sanctis ontwierp deze trappen, die vervolgens in de 20e eeuw een populaire ontmoetingsplek werden voor kunstenaars en dichters. Let op de Fontana della Barcaccia, een prachtige fontein onder aan de trappen, die een half gezonken schip uitbeeldt.

Wandel rond langs de historische bezienswaardigheden aan de Via del Babuino. Als je je door een gids laat rondleiden, zie je bijvoorbeeld de Spaanse Trappen, de Trevifontein, het Pantheon en het Piazza Navona. Het Pantheon is een beroemd gebouw uit de 2e eeuw dat is gewijd aan alle goden en de Trevifontein is een van de mooiste fonteinen van Rome, gebouwd in de weelderige rococostijl.

Je kunt het beste uitstappen op het metrostation Spagna of Flaminio om bij de Via del Babuino te komen. Deze straat is een ideale locatie voor een dagje winkelen en een ontdekkingstocht door deze eeuwenoude stad. Er zijn zowel luxesuites als kleine hotelkamers beschikbaar als je in dit gebied wilt overnachten.

Maak een korte wandeling vanaf de Via del Babuino naar de openbare tuinen van de Villa Borghese. Onderweg kun je heerlijk genieten van een traditioneel Italiaans ijsje bij een van de vele kiosken.


Gids voor Via del Babuino


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 6.489 accommodaties in de buurt van Via del Babuino bekijken
Hotel Quirinale € 65
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome
   
  4,2
  / 5, op basis van 3.025 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome bevindt zich in Repubblica, vlak bij Via Nazionale en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Colosseum en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Barberini is het 8 minuten lopen.

  Hotel Artemide € 104
  Hotel Artemide

  Hotel Artemide

  Via Nazionale 22, Rome
    
   4,8
   / 5, op basis van 2.232 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit wellness hotel ligt in Repubblica, binnen 5 minuten lopen van Trevifontein en Colosseum. Ook Spaanse Trappen en Villa Borghese liggen binnen 15 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Barberini is het 8 minuten lopen.

   iQ Hotel Roma € 79
   iQ Hotel Roma

   iQ Hotel Roma

   Via Firenze, 8, Rome
     
    4,7
    / 5, op basis van 3.321 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Dit hotel ligt in Repubblica, vlak bij Via Nazionale en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Colosseum en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Barberini is het 9 minuten lopen.

    Hotel Majestic – The Leading Hotels of the World € 216
    Hotel Majestic – The Leading Hotels of the World

    Hotel Majestic – The Leading Hotels of the World

    Via Vittorio Veneto 50, Rome
      
     4,5
     / 5, op basis van 1.019 beoordelingen
     5.0 van 5.0

     Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome ligt in de historische wijk, binnen 5 minuten lopen van Via Veneto, Spaanse Trappen en Trevifontein. Ook Villa Borghese en Teatro dell'Opera di Roma liggen binnen 15 minuten lopen. Station Barberini ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Spagna is het 9 minuten lopen.

     Grand Hotel Olympic € 39
     Grand Hotel Olympic

     Grand Hotel Olympic

     Via Properzio 2/a, Rome
       
      3,5
      / 5, op basis van 476 beoordelingen
      4.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in Vaticaan, binnen 15 minuten lopen van Engelenburcht (Castel Sant'Angelo), Sint-Pietersbasiliek en Vaticaanse Musea. Ook Spaanse Trappen en Trevifontein liggen binnen 2 km afstand. Station Ottaviano - San Pietro - Musei Vaticani ligt op 7 minuten lopen en naar Station Lepanto is het 13 minuten lopen.

      Valadier Hotel € 97
      Valadier Hotel

      Valadier Hotel

      Via Della Fontanella 15, Rome
        
       4,0
       / 5, op basis van 1.041 beoordelingen
       4.0 van 5.0

       Dit hotel ligt in Stadscentrum van Rome, vlak bij Via del Corso, Spaanse Trappen en Piazza del Popolo. Ook Trevifontein en Villa Borghese liggen binnen 15 minuten lopen. Station Flaminio - Piazza del Popolo ligt op 5 minuten lopen en naar Station Spagna is het 9 minuten lopen.

       Hotel Condotti € 36
       Hotel Condotti

       Hotel Condotti

       Via Mario Dè Fiori 37, Rome
         
        4,2
        / 5, op basis van 929 beoordelingen
        3.0 van 5.0

        Deze accommodaties bevinden zich op verschillende plekken in Rome.

        River Palace Hotel € 73
        River Palace Hotel

        River Palace Hotel

        Via Flaminia 33, Rome
          
         4,5
         / 5, op basis van 1.518 beoordelingen
         4.0 van 5.0

         Dit romantische hotel ligt in Flaminio, binnen 5 minuten lopen van Spaanse Trappen en Villa Borghese. Ook Piazza del Popolo en Galleria Nazionale d'Arte Moderna e Contemporanea liggen binnen 15 minuten lopen. Station Flaminio - Piazza del Popolo en Station Rome Piazzale Flaminio liggen op 5 minuten lopen.