Topactiviteiten in Californië

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Orange County bevat een huis, straten en een klein stadje of dorpje

Topactiviteiten die je kunt doen in CaliforniëLeuke bezienswaardigheden

1. Disneyland® Park

Circa 15 miljoen mensen per jaar bezoeken het Disneyland® Resort in Anaheim. Disneyland® Park bestaat uit acht themalanden: Adventureland, Critter Country, Fantasyland, Frontierland, Main Street, U.S.A., Mickey’s Toontown, New Orleans Square en Tomorrowland.
Meer informatie
De beelden van 's werelds bekendste themapark amuseren het publiek al sinds 1955.

2. Universal Studios Hollywood™

Universal Studios Hollywood is een van de oudste Hollywood-studio's. Hier kun je zien hoe films worden gemaakt, maar de hoofdattracties zijn de spannende achtbaanritten.
Meer informatie
Film- en tv-studio, amusementscomplex en pretpark ineen, met vermaak op elke hoek.

3. Disneyland®

Geniet van achtbanen en spelletjes in Disneyland® en ontdek waarom dit zo'n leuk attractiepark in Anaheim is. Ontdek het lokale theater en de entertainmentopties in dit gezinsvriendelijke gebied.
Meer informatie
Geniet van achtbanen en spelletjes in Disneyland® en ontdek waarom dit zo'n leuk attractiepark in Anaheim is. Ontdek het lokale theater en de entertainmentopties in dit gezinsvriendelijke gebied.

4. Venice Beach

Golven, zon en zand - bekijk op uw gemak de kleurrijke en flamboyante mensen op de boulevard van Venice Beach. In deze zonovergoten enclave van kunstenaars, muzikanten, dichters, zangers, skateboarders en jongleurs krijgt u nooit genoeg van het kijken naar mensen. Van kettingzaagjongleurs tot fietsende vuurvreters, nergens is Los Angeles zo opzichtig, excentriek en ongeremd als hier. Vergeet niet om artiesten een fooi te geven als u hun voorstelling hebt gezien of een foto van hen hebt genomen.
Meer informatie
Word lekker bruin en ontmoet bodybuilders en maffe artiesten langs de eigenzinnige kustlijn van LA, een levendige plek buiten de drukke stad.

5. San Diego Zoo

Je wordt aangenaam verrast door de veelvoud aan dieren in de San Diego Zoo, een dierentuin die vijf miljoen bezoekers per jaar trekt. Op het terrein van 40 hectare worden ongeveer 4.000 dieren van meer dan 650 soorten en ondersoorten gehouden. De meeste dierenverblijven zijn buiten en zijn zo ontworpen dat ze zo veel mogelijk lijken op de natuurlijke leefomgeving van de dieren.
Meer informatie
De natuur is binnen handbereik in een van de grootste een leerzaamste dierentuinen van de Verenigde Staten.

6. Golden Gate Bridge

Ook al gaat deze meest gefotografeerde brug ter wereld vaak schuil in de mist, toch biedt de brug elke keer weer een ongelofelijk mooi schouwspel en is het oversteken een gedenkwaardige gebeurtenis. De brug is indrukwekkend en spreekt tot de verbeelding door zijn omvang, schaal en schoonheid. Dit icoon van de Amerikaanse architectuur overspant de 2,7 kilometer van de Golden Gate, de doorgang van de baai van San Francisco naar de Stille Oceaan.
Meer informatie
Auto's rijden eroverheen en schepen zeilen eronderdoor, maar de beste manier om deze beroemde brug te ervaren is te voet.

7. Pier 39

Boeren, blaffen en aan je rug krabben zijn gewoonlijk geen toeristische attracties, maar wel als het gaat om de kolonie zeeleeuwen die speelt op de zonovergoten, drijvende steigers van Pier 39.
Meer informatie
Deze attractie aan het water biedt spannende tochtjes, innovatieve straatartiesten en kleurrijke souvenirwinkeltjes maar het zijn de zeeleeuwen die de kroon spannen.

8. Santa Monica Pier

Beleef uw 'kicks' aan het einde van Route 66. De Santa Monica Pier is nu het officiële westelijke punt van deze legendarische Amerikaanse snelweg, een van de eerste van het land. Dit wereldberoemde stuk asfalt liep oorspronkelijk van Chicago tot Los Angeles en werd later uitgebreid naar Santa Monica, waar veel reizigers hun tocht door het land afsloten met een bezoek aan deze pier boordevol amusement.
Meer informatie
Op deze zonovergoten attractie van ruim 100 jaar oud geniet u van strand-kitsch, de unieke sfeer van de boulevard en vrolijke activiteiten.

Lees reisgidsen en handige tips voor Californië


Populaire plekken om te bezoeken in Californië

Buurten van Californië

Steden in de buurt van Californië