Begin van hoofdinhoud

Voordeligste vluchten naar Luxemburg

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

Beoordelingen van geverifieerde klanten

Oct 2, 2018

Mooie prijs voor de vluchten.

Over Luxemburg

Luxemburg is de hoofdstad van het gelijknamige groothertogdom dat ondanks de geringe grootte zowel aan België, Duitsland als aan Frankrijk grenst. Door de status van financieel centrum en als locatie van het Europese Hof van Justitie, is Luxemburg een stad waar mensen vanuit de hele wereld naartoe komen om te werken. De bevolking is dan ook net zo gevarieerd als de stad en het omliggende landschap zelf. Luxemburg behoort tot de kleinste Europese hoofdsteden, waardoor je te voet gemakkelijk de vele historische bezienswaardigheden in het centrum kunt verkennen als het Groothertogelijk Paleis, de Kathedraal van Luxemburg en de ondergrondse Kazematten. Heb je genoeg van de stad gezien, dan kun je altijd nog een uitstapje maken in de natuur of naar het imponerende Kasteel Vianden.

Vliegen naar Luxemburg

Doordat Luxemburg dicht bij Nederland ligt, reis je in korte tijd naar het vliegveld dat op zo'n 6 kilometer ten oosten van de stad ligt. Vanaf de Luchthaven Schiphol (AMS) vertrekken dagelijks twee tot vier vluchten die je in minder dan 1 uur naar Luxembourg Airport (LUX) brengen. Bespaar je de moeite van een lange autorit en ga voor het comfort en de tijdswinst die alleen een vliegreis kan bieden. Hoewel Luxemburg een klein land is, komen op het vliegveld toch gemiddeld zo'n 800 vluchten per week aan. Deze drukbezochte luchthaven is tevens een prima plek voor een aansluitende vlucht naar een van de vele bestemmingen in Duitsland en in Zuid-Europa waarop gevlogen wordt vanaf Findel Airport, zoals Luxembourg Airport ook wel bekend staat.

Voorzieningen op de luchthaven van Luxemburg

Luxembourg Airport is een moderne luchthaven die van alle gemakken is voorzien. Vanwege de grote toestroom van zakenlieden naar de stad, zal het niet verbazen dat het vliegveld een business lounge heeft waar je ontspannen op je vlucht kunt wachten of nog even wat werk kunt verrichten voordat je weer op reis gaat. Op het gehele vliegveld is gratis wifi beschikbaar en er zijn werk- en vergaderruimtes om ervoor te zorgen dat je de wachttijd op de luchthaven zo productief mogelijk kunt doorbrengen. Het vliegveld beschikt bovendien over pinautomaten en een wisselkantoor. De taxfreeshop is dagelijks geopend en er is een boekhandel waar je nog wat te lezen kunt halen voor onderweg. Voor een fraai souvenir of zakengeschenk kun je terecht bij de winkel met luxegoederen uit de regio. Wil je nog even wat eten of drinken voor vertrek? Dan zit je goed bij een van de diverse restaurants, barretjes of koffiezaken op de luchthaven.

Verder reizen vanaf de luchthaven van Luxemburg

Het vliegveld van Luxemburg is ruim voorzien van parkeerplaatsen en een prima uitvalsbasis om de omgeving te verkennen per auto. Er bevinden zich meerdere bekende verhuurders op de luchthaven, waardoor je gemakkelijk met een huurauto in Luxemburg op pad kunt. Van de luchthaven naar de stad vertrekken tevens bussen en taxi's. In Luxemburg tref je een grote variëteit aan accommodaties, van betaalbare verblijven voor een voordelige stedentrip tot luxe hotels die zijn toegespitst op zakenreizigers. Bekijk het volledige aanbod aan hotels in Luxemburg en kies de locatie die het beste bij jouw reis past.

Als grootste online reisbureau hebben we het voordeel om te werken met leveranciers die ons de laagste tarieven bieden, dus check Expedia.nl regelmatig voor goedkope vliegtickets naar Luxemburg, want ze zijn snel uitverkocht. Met een reisroutenummer van Expedia.nl staat voor al je vragen en opmerkingen via 0202 061364, of +31 202 061364 van 8 tot 18u, maandag tot vrijdag een medewerker van Expedia tot je beschikking. Als je een vliegticket naar Luxemburg op Expedia.nl boekt, kan je gerust zijn dat je de beste vlucht tegen de beste prijs hebt!