Autoverhuur in Cyprus

Zoek door meer dan 2.900.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Profiteer van maximale flexibiliteit met boetevrij annuleren bij de meeste autoverhuurbedrijven.

Populaire steden in Cyprus

Super autodeals in Cyprus

Niet gevonden wat je zocht?

Alle huurauto's in Cyprus bekijken
Alle auto’s bekijken

Waar veel vakantiegangers bij een uistapje naar het oosten van de Middellandse Zee al gauw terecht komen in Griekenland of een Turkse badplaats, wordt Cyprus ten onrechte nog wel eens overgeslagen. Dit heeft als voordeel dat het land nog niet overlopen is door toeristen en je hier talloze ongerepte natuurgebieden, stranden, dorpjes en historische locaties te wachten staan. Vooral als je beschikt over een huurauto, is een reis door dit unieke eiland een belevenis om niet snel te vergeten.

Zoek, filter en boek je huurauto

In Cyprus zijn diverse autoverhuurders actief, zowel internationaal bekende bedrijven als plaatselijke maatschappijen. Boek vooraf online bij Expedia en vind op je gemak de auto die bij jouw ideale vakantie op Cyprus past. Zo loop je niet het risico dat je gewenste auto bij aankomst niet meer beschikbaar is en kun je het overzicht van autotypes gemakkelijk in je eigen taal doornemen. De snelwegen zijn prima onderhouden, zodat je hier prima met een compact model uit de voeten kunt. Ben je echter van plan ook de wat minder gebaande paden te verkennen, dan is een meer robuust type geen overbodige luxe. Ga je voor een tocht door het ruige kustgebied in het westen van Cyprus, dan is een auto huren in Paphos een prima begin van je reis.

Zet de zoekresultaten helemaal naar je hand door naast het model, ook de door jouw gewenste accessoires aan te geven. Airconditioning is bijvoorbeeld onmisbaar tijdens langere autoritten op het eiland en doordat de bewegwijzering niet overal even duidelijk is, zul je van de optie gps ook bepaald geen spijt krijgen. Kies voor een huurauto op de Luchthaven Larnaca als je vrijwel direct na landing wilt instappen. Veel van de verhuurders bevinden zich in de terminal van het vliegveld. Houd er wel rekening mee dat er een minimum leeftijd geldt voor het huren van een auto in Cyprus.

Rijden in Cyprus

In Cyprus rijd je aan de linkerkant van de weg en haal je rechts in. Op rotondes rijdt het verkeer bovendien kloksgewijs. Als je net aankomt, kan het dus even wennen zijn om je hier in het verkeer te begeven. Vanwege het heldere weer wordt aangeraden om altijd een zonnebril mee te nemen onderweg. De grotere steden liggen betrekkelijk ver uit elkaar en er rijden geen treinen op het eiland, een huurauto op Cyprus opent dus deuren voor je die normaal gesloten zouden blijven.

Veelgestelde vragen