Topsteden in Zuid-Amerika

Vind een hotel in Zuid-Amerika

Zuid-Amerika is een continent met dertien landen die stuk voor stuk geweldige uitzichten bieden. Het Andesgebergte strekt zich bijna over de volledige westelijke zijde van het continent uit en is de langste bergketen ter wereld. Tijdens je reis langs de bergachtige westkust zie je misschien wel een roze flamingo of bijzondere kolibriesoort. De goud- en zilvermijnbouw zijn op dit continent een van de belangrijkste industrieën.

Brazilië vormt het hart van het continent. Rond de kust van Brazilië liggen in de Atlantische Oceaan meer dan 1000 eilanden. De stranden bieden een spectaculaire aanblik en het water is er kristalhelder. De inwoners van Brazilië zijn enorm trots op hun erfgoed. Feestelijkheden vinden hier vaak plaats in de vorm van parades en festivals. Brazilië is een kleurrijk land met een schitterend landschap dat tijdens je rondreis door Zuid-Amerika niet op je reisprogramma mag ontbreken.

Je vindt er talloze schitterende natuurlijke bezienswaardigheden die zeer de moeite waard zijn. De Watervallen van de Iguaçu liggen op de grens van het Braziliaanse Paraná met het Argentijnse Misiones en bestaan uit 275 afzonderlijke watervallen. Dankzij de loopbruggen kun je dicht bij het opspattende water komen en genieten van geweldige uitzichten. Op een warme zomerdag vormt het opspattende en wegstuivende water een aangename bron van verkoeling.

Colombia is een ander land vol leuke attracties en bezienswaardigheden. Geniet bij de moddervulkaan El Totumo van een vulkanisch modderbad en vergeet niet tijd uit te trekken voor een reis door de koffieplantages. Koffie is een van de belangrijkste Colombiaanse exportproducten. De koffie wordt geteeld en geproduceerd in Manizeles. Je zult enorm onder de indruk zijn van de uitzichten in dit landelijke gebied. Tijdens je vakantie in deze regio is het ook een must om door de bergen van Colombia te trekken. Als watersporten meer je ding zijn, kun je hier ook je hart ophalen. Je vindt er paradijselijke stranden waar je terecht kunt voor een heerlijke strandvakantie.

Al het moois van Zuid-Amerika ligt op je te wachten. Het is een kleurrijk continent vol schoonheid en vermaak. Je wordt er omgeven door schitterende landschappen en de lokale inwoners zullen je met open armen verwelkomen. Het is een vindingrijke cultuur die in de tocht naar de toekomst het erfgoed uit het verleden stevig omarmt. De bergen roepen je naam. Misschien is het tijd gehoor te geven aan deze roep.

false