Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Lokrum

Laat de drukke straten van Dubrovnik even achter je en breng de dag door met de natuurlijke en historische bezienswaardigheden van dit eiland vlak voor de kust.

Vlak voor de kust van Dubrovnik ligt het bosrijke eiland Lokrum, een fascinerende locatie met prachtige natuur. Ga er wandelen door het dennenbos, historische gebouwen bezichtigen en zwemmen in kleine, afgelegen baaien. Omdat auto's en overnachten niet zijn toegestaan op het eiland, kun je er een ontspannende dagtocht van maken.

Volgens een lokale legende leed koning Richard Leeuwenhart in de twaalfde eeuw schipbreuk toen hij terugkeerde van de kruistochten. Hij kwam op dit eiland terecht. De koning werd door inwoners van Dubrovnik gered. Als dank schonk hij geld waarmee de Kathedraal van Dubrovnik kon worden gebouwd.

Bezichtig het elfde-eeuwse Benedictijnenklooster, de plek waar de Engelse koning zou hebben geschuild. Het complex omvat de ruïnes van een romaans-gotische basiliek uit de dertiende eeuw en een klooster in gotische renaissancestijl uit de vijftiende eeuw. Direct achter dit religieuze complex bevindt zich een stuk grasland waar je even kunt uitrusten in de schaduw van de cipressen en dennenbomen.

Tussen de bomen door lopen paden die rondom het noordelijkste deel van het eiland lopen en naar het hoogste punt leiden: Fort Royal. Deze vesting werd aan het begin van de negentiende eeuw gebouwd. Je hebt er een spectaculair uitzicht op het eiland en Dubrovnik.

Veel mensen komen naar Lokrum om te zwemmen. Een van de populairste plekken is de Dode Zee, een klein zoutwatermeer op de zuidelijke helft van het eiland. Iets ten oosten van het meer tref je een rotsachtige kustlijn en een naaktstrand aan. Er zijn op het eiland nog veel meer plekken waar je kunt zwemmen, waaronder kleine baaitjes tussen de rotsen.

Verlaat Lokrum niet voordat je een van de mooiste bezienswaardigheden hebt gezien: de botanische tuin. De tuin werd aan het eind van de negentiende eeuw aangelegd door aartshertog Ferdinand Maximiliaan van Habsburg. Er groeien meer dan 500 soorten bomen, planten en bloemen uit de hele wereld.

Wanneer je Lokrum verkent, zie je wellicht nog een bijdrage van Ferdinand aan het eiland: de loslopende pauwen. De edellieden brachten de oorspronkelijke populatie met zich mee.

Het eiland Lokrum bereik je vanuit de Oude Stad na een boottocht van een kwartier. Je ticket geeft je ook toegang tot deze schilderachtige locatie. Houd er rekening mee dat het eiland alleen van april tot en met november toegankelijk is.


Lokrum Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Lokrum

Alle 3.678 accommodaties in de buurt van Lokrum bekijken
Hotel Excelsior € 166
Hotel Excelsior

Hotel Excelsior

Frana Supila 12, Dubrovnik
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel in Dubrovnik ligt aan het strand, in het stadscentrum en binnen 5 minuten lopen van Museum voor Moderne Kunst en Strand van Banje. Ook Paleis Sponza en Paleis van de rector liggen binnen 15 minuten lopen.

  Grand Villa Argentina
  Grand Villa Argentina

  Grand Villa Argentina

  Frana Supila 14, Dubrovnik
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel in Dubrovnik biedt rechtstreeks toegang tot het strand en ligt op 5 minuten lopen van Museum voor Moderne Kunst en Strand van Banje. Ook Paleis Sponza en Paleis van de rector liggen binnen 15 minuten lopen.

   Rilati Old Town Palace € 67
   Rilati Old Town Palace

   Rilati Old Town Palace

   Dinka Ranjine 7, Dubrovnik
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit pension ligt in Oude Stad van Dubrovnik, vlak bij St. Blaisekerk, Orlandozuil en Paleis van de rector. Ook Paleis Sponza en Klokkentoren liggen binnen 5 minuten lopen.

    Scalini Palace € 59
    Scalini Palace

    Scalini Palace

    3 Boškoviceva ul., Dubrovnik, Dubrovacko-neretvanska županija
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit appartement ligt in Oude Stad van Dubrovnik, vlak bij Synagoge van Dubrovnik, Paleis Sponza en Paleis van de rector. Ook Kathedraal Dubrovnik en Pilepoort liggen binnen 5 minuten lopen.

     Hilton Imperial Dubrovnik
     Hilton Imperial Dubrovnik

     Hilton Imperial Dubrovnik

     Marijana Blažića 2, Dubrovnik
       
      5.0 van 5.0 Sterren

      Dit luxe hotel in Dubrovnik ligt binnen 10 minuten lopen van Pilepoort, Walls of Dubrovnik en Paleis Sponza. Ook Paleis van de rector en Kathedraal Dubrovnik liggen binnen 10 minuten lopen.

      Villa Dubrovnik
      Villa Dubrovnik

      Villa Dubrovnik

      Vlaha Bukovca 6, Dubrovnik
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel in Dubrovnik ligt aan het strand, in de historische wijk en binnen 15 minuten lopen van Sveti Jakov-strand en Strand van Banje. Ook Paleis Sponza en Paleis van de rector liggen binnen 2 km afstand.

       SUNce Palace Apartments
       SUNce Palace Apartments

       SUNce Palace Apartments

       Nikole Božidarevića 8, Dubrovnik
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit appartement ligt in Oude Stad van Dubrovnik, vlak bij Aankondigingskerk, Paleis Sponza en Walls of Dubrovnik. Ook Paleis van de rector en Kathedraal Dubrovnik liggen binnen 5 minuten lopen.

        Soleil Luxury Rooms Old Town Dubrovnik € 60
        Soleil Luxury Rooms Old Town Dubrovnik

        Soleil Luxury Rooms Old Town Dubrovnik

        PRIJEKO 15, Dubrovnik
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit appartement ligt in Oude Stad van Dubrovnik, vlak bij Synagoge van Dubrovnik, Paleis Sponza en Paleis van de rector. Ook Kathedraal Dubrovnik en Pilepoort liggen binnen 5 minuten lopen.