Topsteden in Midden-Oosten

Vind een hotel in Midden-Oosten

Een vakantie naar het Midden Oosten is alsof je een stap terug in de tijd doet. Verspreid door de uitgestrekte regio liggen talloze eeuwenoude ruïnes. De inwoners van het Midden Oosten zijn spirituele mensen die de regels van hun religie streng naleven. Er wordt hier niet van je verwacht dat je aan hun religieuze gebruiken meedoet, maar wel dat je tijdens je verblijf hun gewoonten en gebruiken respecteert. Door deze regels in acht te nemen, kun je er op een veilige manier genieten van een weergaloze vakantie.

Het type vakantie dat je nastreeft, zal een grote invloed hebben op je bestemming in het Midden Oosten. Een reis in het teken van spiritualiteit zal je door de straten van het oude Jeruzalem voeren, naar de plek waar Jezus werd gekruisigd. Deze stad staat vol eeuwenoude architectuur die je versteld zal doen staan van de technieken die voor de bouw werden gebruikt. Jeruzalem is al eeuwenlang een pelgrimsoord en plek voor Joodse gebeden. Je hoeft beslist geen christen of van Joodse komaf te zijn om de gebouwen binnen de stadsgrenzen te bewonderen.

In Egypte kun je de indrukwekkende Piramide van Cheops bewonderen. Dit bouwwerk kun je pas goed op waarde schatten wanneer je het met eigen ogen ziet. De Piramide van Cheops is de grootste van een groep piramides in Egypte. Het is de eerste van de klassieke Zeven Wereldwonderen en als je dit bouwwerk in de verte ziet opdoemen, zul je gelijk begrijpen waarom. Houd er rekening mee dat je de piramides niet mag beklimmen. Gidsen geven rondleidingen en op de rug van een kameel word je langs het enorme complex geleid.

Voor het Midden-Oosten kun je kiezen uit allerlei soorten bestemmingen die allemaal een unieke ervaring vormen en je versteld zullen doen staan. De eeuwenoude ruïnes, musea en ongerepte stranden hebben een enorme aantrekkingskracht. Een vakantie naar het Midden-Oosten is een leerzame ervaring waarbij je enorm veel te weten komt over levenswijzen die afwijken van je eigen.

false